Geplaatst op 6 januari 2023
Laatst bijgewerkt op 13 maart 2023 door Robin

Als startende ondernemer heb je veel aan je hoofd. Een pand zoeken, startkapitaal bijeenkrijgen, je klantenportefeuille opbouwen en zoveel meer. Ook is het verzekeren van je onderneming tegen financiële risico’s een van de belangrijkste aspecten zodat je gerust kan ondernemen.

Digicount tracht voor jou als ondernemer de partner te zijn waarop je kan bouwen voor al je professionele zaken. Om dit kracht bij te zetten zijn we voor het verzekeringsluik een partnership aangegaan met Vanbreda Risk & Benefits, de grootste verzekeringsmakelaar in België.

Binnen Vanbreda richt een afdeling zich specifiek op consultants en startende ondernemingen om hen bij te staan met expertise en risicoadvies. Hierdoor kan je genieten van scherpe tarieven en uitgebreide voorwaarden op maat van jouw activiteit.


Ideale start

Elk jaar starten duizenden ondernemers met goede moed hun droomzaak. Om als gezonde onderneming van start te gaan is het belangrijk dat je goed in kaart brengt welke risico’s jij en jouw bedrijf lopen. Een veilige en duurzame basis is de start van jouw succesverhaal.

Een verzekeringsaudit laten uitvoeren door een professionele partner die ervaring heeft in jouw domein kan je extra stappen vooruit brengen in de opbouw van jouw onderneming.


Enkele cruciale verzekeringstakken

Deze verzekeringen maken een wereld van verschil voor de gemoedsrust van een startende onderneming:


  • Beroepsaansprakelijkheid: Deze verzekering vergoedt de schade die voortvloeit uit een intellectuele fout in de uitoefening van de beroepsbezigheid. De schades zijn van zuiver contractuele aard. Deze verzekering is onder andere van toepassing op IT-en businessconsultants, advocaten, vertalers, HR-managers, dokters en andere beroepen waarbij vooral de focus ligt op de intellectuele prestaties. Een onmisbare verzekering voor deze beroepstakken.
  • Arbeidsongevallen: Deze verzekering is wettelijk verplicht voor je personeel en moet je afsluiten voor de aanwerving van je werknemer. De polis dekt het arbeidsongeval overkomen aan een werknemer tijdens en door de uitvoering van zijn arbeidsovereenkomst met letselschade als gevolg.
  • Gewaarborgd inkomen: je moet je er dus bewust van zijn dat de tussenkomst vanwege de overheid niet dezelfde is voor zelfstandigen als voor loontrekkenden. Wanneer je arbeidsongeschikt raakt, kan je tot 74% loonverlies lijden indien je je hier niet tegen beschermt. Met een verzekering gewaarborgd inkomen kan je wel tot 80% van je loon behouden bij arbeidsongeschiktheid. Er is wel een minimale wachttijd van 30 dagen die je in acht moet nemen alvorens dit in werking treedt.
  • Bestuurder: Door te kiezen voor gewaarborgd inkomen en een overlijdensdekking stel je jezelf en je gezinsleden financieel veilig. Aanvullend is pensioensopbouw een interessante fiscale aftrekpost met IPT (Individuele Pensioentoezegging) en VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen Zelfstandigen). Het huidige wettelijk pensioen voor zelfstandigen is namelijk vaak onvoldoende om de levensstandaard na pensionering vast te houden.
  • Mobiliteit: Een bedrijfswagen is een extralegaal voordeel dat je als zelfstandige voor jezelf kan nemen of aan je werknemers ter beschikking kan stellen. Het verzekeren van de bedrijfswagen alleen is niet altijd voldoende. Er kunnen extra dekkingen nodig zijn voor bestuurders, vervoerd werkmateriaal en het transport van goederen (CMR).

 Meer weten?

Wil je je graag optimaal beschermen? Heb je extra verzekeringsadvies nodig om van start te gaan?
Contacteer dan rechtstreeks onze partner Vanbreda Risk & Benefits via cpl@vanbreda.be.

Je kan ook je gegevens in het formulier hieronder achterlaten, dan brengen wij je in contact met de juiste persoon!


nl_NLNL